Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Windesheim heeft meest tevreden studenten van alle brede hogescholen in Nederland

  • 31 mei 2022
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Nieuws(opent in nieuw tabblad) / Windesheim heeft meest tevreden studenten van alle brede hogescholen in Nederland

Windesheimstudenten zijn, in vergelijking met alle brede hogescholen in Nederland, het meest tevreden over hun opleiding in het algemeen. Dat blijkt uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2022 (NSE 2022) die vandaag door Studiekeuze123 zijn gepubliceerd.

De gemiddelde tevredenheid van alle Windesheimstudenten is 3,79 (op een schaal van 1-5), landelijk is dit 3,65. Naast de algemene tevredenheid, scoort Windesheim ook op alle zes kernthema’s in de vragenlijst hoger dan het landelijke hbo-gemiddelde. Vooral op de thema’s Studiebegeleiding en docenten doet Windesheim het erg goed in vergelijking met de andere brede hogescholen.

Vergeleken met vorig jaar zijn Windesheimstudenten vooral positiever over het thema ondersteuningsbehoefte (de financiële compensatie en de onderwijsvoorzieningen) en over de aansluiting van hun opleiding met de beroepspraktijk.

‘De meest tevreden studenten, dat is een groot compliment aan onze docenten en alle collega’s die dagelijks voor onze studenten klaar staan.’ Zegt bestuursvoorzitter Inge Grimm. ‘Zeker in tijd van corona. Studenten hebben veel moeten missen, veel vanuit huis moeten doen. Dat maakt dit resultaat extra bijzonder.’

Studiebegeleiding en veiligheid

Een aantal waarderingscijfers van Windesheimstudenten vallen in positieve zin op. Studenten geven een hoge waardering voor de mogelijkheid tot en de kwaliteit van de studiebegeleiding op Windesheim. Daarnaast heerst er een veilig klimaat, waarin iedereen zijn mening durft te geven en wordt er rekening gehouden met persoonlijke omstandigheden. Studenten voelen zich veilig om zichzelf te zijn bij de hogeschool en zij voelen zich thuis bij hun opleiding.

Waardering voor docenten

De meeste studenten zijn erg positief over hun docenten. Zij zijn van mening dat hun docenten inhoudelijk deskundig zijn, kennis van de beroepspraktijk hebben en didactisch vaardig zijn. Daarnaast vinden onze studenten dat hun docenten betrokken en benaderbaar zijn.

Ruimte voor verbetering

Studenten zijn het minst tevreden over de stagebegeleiding vanuit de opleiding en over de flexibiliteit van het studieprogramma. De gemiddelde score wat betreft de flexibiliteit van het studieprogramma is wel licht gestegen ten opzichte van vorig jaar. De resultaten worden eind juni besproken binnen de domeinen, waarna er concrete acties volgen per opleiding.

Uitvoering NSE
De jaarlijkse Nationale Studenten Enquête (NSE) wordt georganiseerd door Stichting Studiekeuze123. De enquête is afgelopen jaar in de periode van 17 januari t/m 13 maart 2022 afgenomen. Op de website van de NSE(opent in nieuw tabblad) lees je meer over de landelijke trends en cijfers.

Poëtische ode

Voor Rick ter Stal, student Journalistiek, aanleiding om een poëtische ode te brengen aan de mensen die Windesheim mooi maken.

Hij sprak ter voorbereiding een aantal mensen die Windesheim kleur geven en haalde daarnaast inspiratie uit zijn eigen ervaringen als student. Benieuwd? Kijk het terug in de video hieronder.

 

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

Keuzemodule familiebedrijven beschikbaar voor mbo-studenten

1 juli 2024
Teaser image

‘Lezen moet iets leuk zijn en niet iets dat moet’

19 juni 2024
Teaser image

Samenwerking met KWF voor professionaliseren ervaringsdeskundigheid

18 juni 2024
Teaser image

Nieuwe cursus leidt op tot bruggenbouwer in kunst en cultuur

13 juni 2024
Teaser image

Meer kansen voor Flevolandse jongeren in onderwijs en opvoeding

6 juni 2024