Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie
27 & 28 mrt

Makersfestival Zwolle voor vo-leerlingen uit jaar 1

  • Zwolle
  • 9.00 uur - 17.00 uur
  • Gratis
Banner image

Meld je klas aan

en geef je voorkeur voor een dagdeel door

Wil je je leerlingen laten beleven hoe leuk het is om met je handen én je hoofd te werken en hoe tof het is om iets te creëren, te maken en te zien werken? Kom dan met ze naar de Makerschapsdagen op 27 of 28 maart 2025 in Zwolle. Tijdens verschillende workshops maken leerlingen kennis met de breedte van Techniek door crossovers met cultuur en natuur.

Makerschapsdagen

De Makerschapsdagen zijn voorafgaand aan het Makersfestival Zwolle. Hét festival waar je maakt, doet en ervaart hoe leuk techniek en technologie is. Voorheen alleen op de zaterdag, maar sinds 2024 ook te bezoeken tijdens de speciale vo-dagen. Het aanbod stemmen we op deze dagen volledig af op jongeren tussen 12 en 16 jaar. Hier nemen ze deel aan workshops waarin ze kunnen experimenteren, bevragen en onderzoeken en waarin jongeren ervaring opdoen in een technisch cultureel maakproces.

In dit artikel lees je meer over de ervaring van de vo-dagen in 2024

Voor wie: de Makerschapsdagen zijn voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs jaar 1 (vmbo t/m vwo). 
Wanneer: 27 en 28 maart 2025, per dag twee dagdelen (ochtend en middag).
Indicatie kosten: 10-15 euro per leerling.
Locatie: voormalig Philipsterrein, Ceintuurbaan 15 in Zwolle.

Programma en aanmelden

Je kunt maximaal 100 leerlingen aanmelden en het programma is het meest geschikt voor leerjaar 1. We weten nog niet precies hoe het programma eruit komt te zien. Wil jij toch alvast je school met een klas aanmelden? Dat kan via dit formulier(opent in nieuw tabblad)! Geef hierbij direct je voorkeur voor een dagdeel aan. Wij nemen contact met je op als we meer weten over het programma. 

Meer weten? 

Het Makersfestival zelf is op 29 maart. Het festival is voor iedereen die iets (of niets!) heeft met techniek, slimme innovaties en grappige uitvindingen.
Check onze webpagina voor vo-scholen(opent in nieuw tabblad) voor meer informatie over de Makerschapsdagen. 
Heb je vragen? Stuur dan een mail naar info@makersfestivalzwolle.nl(opent in nieuw tabblad)

Privacystatement