Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie
29 mrt

Makersfestival Zwolle 2025

  • Zwolle
  • 9.00 uur - 17.00 uur
  • Gratis
Banner image

Ontwerp, maak, probeer uit en verwonder tijdens het Makersfestival Zwolle. Hét festival voor iedereen die iets of nóg niets heeft met Techniek in Zwolle. 

De magische wereld van techniek

Technologie is overal om ons heen en je maakt er elke dag gebruik van. Daarnaast is het een belangrijke toepassing voor allerlei maatschappelijke uitdagingen. Vorig jaar kon je tijdens het Makersfestival onder andere met VR beleven hoe je mensen in beweging krijgt, kon je een waanzinnige lamp maken van afgedankte materialen en van metaal verschillende producten maken door het te vouwen en te lassen. Maar ook kon je dronevliegen, houtbranden, programmeren, aan de slag met AI, solderen. En kwam je meer te weten over windenergie, recycling van autobanden, bruggenbouwen en nog veel meer. Er waren meer dan 40 activiteiten!

Het festival is dé plek voor

  • Iedereen die wel of nog niet zo bekend is in de wereld van Techniek. Laat je verrassen en ontdek die wereld tijdens het Makersfestival Zwolle.
  • Iedereen die bezig is op school met het maken van een profielkeuze of als je je oriënteert op een vervolgstudie. 

Zit je nog op de basisschool of op het voortgezet onderwijs? Op het Makersfestival zijn er activiteiten voor alle leeftijden. In het programma zie je straks terug voor welke leeftijd een activiteit geschikt is.

Aanmelden

Vanaf januari kun je je aanmelden voor het Makersfestival, via makersfestivalzwolle.nl(opent in nieuw tabblad). Wil je een seintje ontvangen als de aanmelding live staat? Laat dan je gegevens achter via dit formulier(opent in nieuw tabblad) en je ontvangt een mail als het zover is.  

Activiteit aanbieden

Wil jij samen met ons kinderen techniek laten ontdekken? Ben jij vanuit je passie bezig met Techniek en/of technologie en kan jij met concrete voorbeelden jongeren inspireren? Kom in contact met de organisatie via makersfestivalzwolle.nl/bedrijven(opent in nieuw tabblad).

Meer informatie(opent in nieuw tabblad)

Privacystatement