Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Next Gen Resilience

  •   Supply Chain Finance
  •   1 september 2023 - 1 december 2026

In Next Gen Resilience vergroten we de veerkracht in organisaties, zodat ze effectiever om kunnen gaan met nieuwe uitdagingen en mogelijke crises.

  • Lectoraat: Supply Chain Finance 
  • Betrokken onderzoekers: Ronald de Boer, Hendryk Dittfeld
  • Partners: Rijksuniversiteit Groningen en Involvation
  • Mede mogelijk gemaakt door TKI Dinalog
     

Doel

Hoe kan een onderneming effectief omgaan met diverse uitdagingen zoals klimaatverandering, geopolitieke conflicten, Covid-19 en technologische disrupties. Deze factoren benadrukken de noodzaak van veerkracht in de toeleveringsketen.

Ons vorige project ‘Ready for the Next Crisis’ had als doel te leren van de verstoringen die consortiumpartners hebben meegemaakt. Uit het onderzoek bleek dat binnen en tussen organisaties en sectoren verschillende proactieve en reactieve practices nodig waren. Ook bleek dat organisaties zich richten op hun eigen interne oplossingen en de bredere context over het hoofd zien. Next Gen Resilience zal deze belangrijke onderwerpen verder onderzoeken.
Dit project is verdeeld in vijf werkpakketten, die min of meer parallel uitgevoerd worden, met bijdragen van diverse consortiumpartners;

  • vergroten van inzicht in de ontwikkeling van veerkracht op organisatieniveau door de huidige Supply Chain Resilience (SCRes) quickscan beschikbaar te stellen voor een breder scala aan organisaties en longitudinaal te analyseren.
  • uitbreiden van het SCRes quickscan-platform naar diverse organisaties (meerdere industrieën, regio's en het midden- en kleinbedrijf), inclusief nieuwe instrumenten voor het opbouwen van SCRes-capaciteiten.
  • onderzoeken van SCRes vanuit een uitgebreid supply chain-netwerkperspectief
  • beschouwen van het gehele ecosysteem van organisaties
  • identificeren cruciale uitdagingen in verschillende scenario's via casestudy-analyses.

Verwachte Resultaten

Workshops, case studies, SCRes-monitoring, benchmarking, en scenario workshops zullen consortiumpartners voorzien van waardevol inzicht. Ze zullen profiteren van praktische tools om strategieën en routekaarten te ontwikkelen, kosten te verlagen, winsten te verhogen, en broeikasgasemissies te verminderen, afhankelijk van sector en organisatiematuriteit. Het delen van deze instrumenten zal een positief rimpeleffect hebben.

Benieuwd hoe jouw bedrijf scoort?

Hier kun je de Resilience Scan invullen 👉 https://resiliencescan.org(opent in nieuw tabblad)

De tool is het resultaat van een onderzoeksproject dat werd gefinancierd door TKI Dinalog en is ontwikkeld in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen, het adviesbureau Involvation. Het huidige consortium bestaat uit diverse grote organisaties (Abbott, Avebe, Broshuis, Bosch, Corbion, Diversey, DSV, Evofenedex, Koopmans, Scania, VDL, Vreugdenhil).

Meer weten? 

Samenwerken op het gebied van veerkracht? Neem contact op met:
Ronald de Boer, associate lector Supply Chain Finance of Hendryk Dittfeld, onderzoeker

Ronald de Boer
r.deboer@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Hendryk Dittfeld(opent in nieuw tabblad)
h.dittfeld@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Of lees hier meer over het Resilience project, het Ready for the next crisis project, en het verslag symposium Ready for the next crisis(opent in nieuw tabblad)