Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie
  1. Home(opent in nieuw tabblad) /
  2. Onderzoek(opent in nieuw tabblad) /
  3. Crisis Monitoring and Benchmarking

Crisis Monitoring and Benchmarking

  •   Supply Chain Finance
  •   1 april 2021 - 1 juni 2023

Is jouw bedrijf klaar is voor een volgende crisis? Met een nieuwe Resilience Scan kunnen bedrijven snel zien hoe veerkrachtig hun toeleveringsketen is. 

  • Lectoraat: Supply Chain Finance
  • Betrokken onderzoekers: Ronald de Boer, Hendryk Dittfeld
  • Partners: Rijksuniversiteit Groningen en Involvation
  • Mede mogelijk gemaakt door TKI Dinalog
     

Resilience Scan

Onderzoek dat midden in de praktijk staat en het werkveld praktische tools en handvatten biedt om maatschappelijke uitdagingen het hoofd te bieden. Dat doen we bij Windesheim volop. Een mooi voorbeeld is de nieuwe Resilience Scan, waarmee je als bedrijf in één oogopslag ziet hoe veerkrachtig je toeleveringsketen eigenlijk is.

Toekomstproof

En dat is, om toekomstproof te blijven, wel net zo slim. Want na de coronacrisis kampen veel bedrijven met een reeks aan nieuwe uitdagingen door allerlei geopolitieke ontwikkelingen: van tekorten met grondstoffen en/of personeel, inflatie tot duurzaamheidsvraagstukken. Ontwikkelingen die voor flinke verstoringen in de toeleveringsketen kunnen zorgen. Maar veel bedrijven weten niet of en hoe goed zij zijn voorbereid om écht op zulke verstoringen in hun keten te kunnen reageren.

Om bedrijven hiermee te helpen ontwikkelde het lectoraat Supply Chain Finance een toegankelijke tool die direct inzicht biedt in de vraag hoe veerkrachtig jouw eigen keten is. In slechts 20 minuten krijg je als bedrijf antwoord op de vraag hoe veerkrachtig je bent als het aankomt op interne en externe aspecten die bijdragen aan het ontwikkelen van meer veerkracht. Het laat zien waar je als bedrijf staat en kan als aanleiding gebruikt worden om veerkracht intern op de agenda te zetten.

Benieuwd hoe jouw bedrijf scoort?

Hier kun je de Resilience Scan invullen 👉 https://resiliencescan.org/(opent in nieuw tabblad)

De tool is het resultaat van een onderzoeksproject dat werd gefinancierd door TKI Dinalog en is ontwikkeld in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen, het adviesbureau Involvation en een consortium van 13 grote organisaties (Avebe, Bidfood, Bosch, Corbion, DSV, Kruitbosch, Perfetti Van Melle, Rituals, Samsung, Scania, Swinkels Family Brewers, Teijin Aramid en Radboudumc).

Mini-symposium 'Hoe veerkrachtig is jouw supply chain?'

Op 4 april deelden wij o.a. de eerste bevindingen uit de Resilience Quick scans. Verder kregen bezoekers inzicht over hoe resilient hun supply chain is. Zo konden zichzelf benchmarken met andere organisaties binnen en buiten hun eigen bedrijfstak.
 

Meer weten? 

Samenwerken op het gebied van veerkracht? Neem contact op met:
Ronald de Boer, associate lector Supply Chain Finance of Hendryk Dittfeld, onderzoeker

Ronald de Boer
r.deboer@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Hendryk Dittfeld(opent in nieuw tabblad)
h.dittfeld@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Of lees hier meer over het Resilience project en het verslag van het symposium(opent in nieuw tabblad)