Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Weekend van de Wetenschap in Almere en Zwolle

  • 3 oktober 2024
Banner image

Dit weekend is het Weekend van de Wetenschap. Diverse organisaties en instellingen in de wetenschap en technologie openen dan hun deuren. Dat gebeurt door heel Nederland. Dit jaar ook met een bijdrage vanuit hogeschool Windesheim in Almere en Zwolle. 

Bij locatie ’t Circus in Almere Stad zijn op zaterdag 5 oktober allerlei activiteiten voor kinderen tussen 8 en 14 jaar. Zo kunnen kinderen ontdekken hoe het is om door een robot te worden voorgelezen in verschillende talen. Ook kunnen kinderen experimenteren met 3D-printers en zijn er escape-rooms en is het mogelijk om een buitenspeelplek te bouwen met Lego.

In de Stadkamer in Zwolle kunnen kinderen op vrijdagmiddag en zaterdag 3D-printen, lasersnijden, pizza’s bezorgen met ozobotjes of een elektromotor bouwen. Op zaterdag zijn er verschillende shows van Mad Science waar je slijm maakt, meer te weten komt over elektriciteit en alles leert over licht en donker. 

Over het weekend van de wetenschap 2024

Wetenschap is overal en altijd om ons heen, soms zonder dat we het doorhebben. Het is de basis van onze technologie, de geneeskunde en onze kennis over de wereld om ons heen. Maar hoeveel weten we eigenlijk over de wetenschap achter ons dagelijks leven? Dit jaar staat het Weekend van de Wetenschap stil bij de vraag: ‘Hoe werkt het?’. Van ‘Hoe werkt een dino?’ tot ‘Hoe werkt de zon?’. Tijdens Weekend van de Wetenschap kunnen kinderen op zoek naar antwoorden op deze en vele andere vragen.

Weekend van de Wetenschap is een landelijke festival voor jong en oud. Het festival wordt georganiseerd door NEMO Science Museum in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 

Onderwijs en onderzoek

De bijdrage van Windesheim wordt mogelijk gemaakt door de opleidingen werktuigbouwkunde, logistics engineering, technische bedrijfskunde, elektrotechniek en de lectoraten Digital Business & Society, Urban Care & Education en Urban Innovation.

Locaties

Het Weekend van de Wetenschap in Almere is op 5 oktober van 09.30 – 16.30 uur in ’t Circus, Stadhuisstraat 18 in Almere. 

Het Weekend van de Wetenschap in Zwolle is bij de Stadkamer in het centrum van Zwolle aan de Zeven Alleetjes 1a. 

Ga naar de website van Weekend van de Wetenschap(opent in nieuw tabblad) voor activiteiten bij jou in de buurt.

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

Hoogste tevredenheid over studeren met ondersteuningsbehoefte bij Windesheim

25 oktober 2024
Teaser image

Darren is de 5000ste student met een diploma van Windesheim in Almere

15 oktober 2024
Teaser image

Meer oog voor ongekend talent door sociale innovatie

14 oktober 2024
Teaser image

Olga Nordbeck: 'Het mooiste beroep: voor de klas staan'

14 oktober 2024
Teaser image

Bewust smartphonegebruik goed voor mentaal welzijn studenten

10 oktober 2024