Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Winnaars Comakership van het jaar-verkiezing

  • 29 november 2023
Banner image

De namen van de kandidaten die zich dit jaar winnaar van de Comakershipverkiezing 2023 mogen noemen zijn bekend! We dagen studenten graag uit het beste uit zichzelf te halen. Hierdoor worden er ieder jaar veel succesvolle Comakerships uitgevoerd bij onze opdrachtgevers. Een aantal projecten is zo bijzonder dat ze zijn genomineerd voor de Comakership van het jaar-verkiezing. Dinsdag 28 november hebben alle genomineerden hun project gepitcht voor een externe jury. De jury heeft vervolgens drie winnaars gekozen die gekroond werden met de titel Beste Onderzoek, Beste Product en Beste Pitch. Gefeliciteerd Bert, Jesse en Steffi!

Student Jesse presenteert en houdt een microfoon vast

Winnaar Beste Product

Jesse Flikweert (HBO-ICT, richting Software Engineering) heeft tijdens zijn afstudeercomakership bij fonQ gewerkt aan het vervangen van een zogenaamde Settlements module. Het resultaat voldoet aan alle door fonQ gestelde kwaliteitseisen, en is op zowel technisch als op functioneel niveau geaccepteerd door de afdeling IT en de eindgebruikers. Het is inmiddels succesvol geïmplementeerd in fonQ’s financiële omgeving. Het bedrijf heeft een enorme winst behaald in de hoeveelheid resources die ze normaal gesproken nodig hadden om alles te settelen. Het rendement is gestegen doordat Jesse in staat was om een enorm complex systeem te ontwerpen.

Student Bert houdt zijn prijs voor beste onderzoeksproces omhoog

Winnaar Beste Onderzoek

Bert Zuilhof (Associate degree Bouwkunde) studeerde af met een onderzoek naar het verduurzamen van woningen bij het bedrijf Heilijgers in Amersfoort. De gebouwde omgeving speelt een belangrijke rol in het grondstoffengebruik en de CO₂-uitstoot van Nederland. In dit Comakership heeft Bert heel concreet laten zien hoe de bouw mee kan werken aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Door een standaardwoning als casus te gebruiken, zijn de conclusies ook makkelijk breder te trekken naar alle ‘standaardwoningen’ in Nederland en wellicht daarbuiten. Wanneer een miljoen woningen duurzamer worden gebouwd, is de impact op het milieu enorm.

Student Steffi presenteert voor een groep

Winnaar Beste Pitch

Steffi Huyts (Associate degree Management) hield een sterke pitch waarin ze de jury stap voor stap meenam in haar project. Steffi heeft haar afstudeer-Comakership gedaan bij een groot internationaal bedrijf, nadat ze daar eerder haar stage had gedaan. Tijdens haar stage ontdekte ze dat er kansen lagen om het onboardingsproces van nieuwe medewerkers te verbeteren. De interesse in HR was gewekt en ze ging er vol voor. Niet alleen tijdens haar Comakership, maar ook erna; ze is inmiddels ingestroomd in het derde jaar van de opleiding Human Resource Management.

Jury

De externe jury was onder de indruk van wat de studenten op jonge leeftijd al hadden neergezet. De vierkoppige jury bestond dit jaar uit:

  • Antoinette De Hoog, directeur Courtesie en bestuurslid VNO-NCW Flevoland, tevens juryvoorzitter
  • Wouter Stevens, directeur Rabobank Almere
  • Hinde Dijkhuis, directeur sociaal domein gemeente Lelystad
  • John Bos, bestuursvoorzitter Woonzorg Flevoland

 

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

‘De kern van de Eigen leerroute? Als student zelf de regie voeren’

9 juli 2024
Teaser image

Slimme oplossingen op Innovation day

5 juli 2024
Teaser image

Keuzemodule familiebedrijven beschikbaar voor mbo-studenten

1 juli 2024
Teaser image

‘Lezen moet iets leuk zijn en niet iets dat moet’

19 juni 2024
Teaser image

Samenwerking met KWF voor professionaliseren ervaringsdeskundigheid

18 juni 2024