Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

JONG!

  •   Urban Innovation
  •   1 april 2023 - 30 september 2025

Almere is een stad in ontwikkeling. Voor de stad is het belangrijk om te weten hoe jongeren gebruikmaken van de stad om hun behoefte aan ontspanning en ontmoeting in te vullen. Daarom zijn we het onderzoek JONG! gestart. 

Wat zijn de behoeften van jongeren om te ontspannen en ontmoeten?

Er is niks te doen in Almere… Dat idee hebben veel jongeren, terwijl elkaar ontmoeten, ontspannen en uitgaan voor jongeren juist ontzettend belangrijk zijn. Door de coronapandemie werd dit nog duidelijker. Problemen op het gebied van mentale gezondheid van jongeren, (jeugd)criminaliteit en de vraag hoe Almere een bruisende stad kan worden spelen daarbij een rol.  Voor Almere, als stad in ontwikkeling, is het belangrijk om te weten hoe jongeren gebruik maken van de stad om hun behoefte aan ontspanning en ontmoeting in te vullen. Daarom start het lectoraat Urban Innovation van Hogeschool Windesheim het onderzoek JONG!  

Onderzoek voor en met jongeren 

Hoe willen jongeren in Almere zich ontspannen en elkaar ontmoeten? Hoe maken zij daarbij gebruik van de stad en de openbare ruimte? De stem van jongeren (15 - 23 jaar) staat in dit onderzoek centraal. Om jongeren te bereiken en hun stem te laten klinken gaan de onderzoekers naar hen op zoek bij scholen, pleinen en andere ontmoetingsplekken. Door creatieve werkvormen, in samenwerking met lokale kunstenaars, komt een rijke dialoog tot stand.  

Leergemeenschap 

In een actieve leergemeenschap werken diverse professionals (kunst- en cultuursector, onderwijs, overheid, welzijn, sport en veiligheid, onderzoekers en op meerdere momenten ook jongeren) samen om uitkomsten van het onderzoek verder te brengen. De deelnemers van de leergemeenschap inspireren en verrijken elkaar, geven samen duiding aan de onderzoeksresultaten en gaan aan de slag met Design Thinking om tot concrete acties te komen. Ook ondersteunen ze elkaar bij het toepassen van die acties met de Actieleren-methodiek. 

Meer weten? 

Neem contact op met Els Beukers(opent in nieuw tabblad)
In deze folder (pdf) vind je meer informatie.