Nu krijgen we pas echt les
In het eindonderzoek ‘Nu krijgen we pas echt les’ blikt Martina Heinemann, onderzoeker bij het Lectoraat Urban Care & Education van hogeschool Windesheim, terug op 5 jaar Talentontwikkeling met Wetenschap & Technologie en geeft zij antwoord op de hoofdvraag: Hoe is W&T-onderwijs opgezet en geborgd in de kinderopvang en het basisonderwijs in onze regio?
- Lectoraat Urban Care & Education
- Betrokken onderzoekers: Martina Heinemann(opent in nieuw tabblad)
- Partners: ROC van Amsterdam en Flevoland (colleges Lelystad, Almere, Hilversum, Amstelveen en Amsterdam-Noord), Go! Kinderopvang, Partou/Small Steps, ASG, Prisma, SKO, STIP
- Status: afgerond project
Talentontwikkeling met wetenschap en techniek
Urban Care & Education was partner in een RIF-project van het ROC van Amsterdam en Flevoland, gericht op talentontwikkeling met wetenschap en technologie (W&T).
De publiek-private samenwerking (PPS) Talentontwikkeling met Wetenschap en Technologie (W&T) had als doel om de studenten van de ROC-opleidingen Pedagogisch Werk en Onderwijsassistent en onze studenten van de Associate degree Pedagogisch Educatief Professional van hogeschool Windesheim zo op te leiden dat zij kinderen in de kinderopvang en het basisonderwijs kunnen begeleiden in hun talentontwikkeling met behulp van W&T.
Studenten werden voorbereid om de nieuwsgierigheid van kinderen te prikkelen en te behouden door hen in verbinding te brengen met de materie om hen heen. En door inspiratie te bieden aan huidige leerkrachten en begeleiders. Het gaat om ‘Leren van spel’ via naspelen van technische beroepssituaties door jonge kinderen. Maar ook om ambachtelijk leren van oudere kinderen die, geïnspireerd door professionals uit de verschillende werelden van techniek, echte problemen leren oplossen en zo de wereld en hun eigen talenten verkennen. Denk aan huizen bouwen en installatietechniek, maar ook aan restaurants, de dierenarts, de supermarkt, de kapper en het mode-atelier.
Het lectoraat Urban Care & Education droeg bij aan de ontwikkeling van studiemateriaal en kijkwijzers om de ontwikkeling van kinderen op het gebied van taal, sociale vaardigheden, creativiteit en begrip van de wereld te kunnen volgen.
Publicatie
Meer weten?
Neem contact op met Martina Heinemann(opent in nieuw tabblad), onderzoeker.