Weten hoe innovatiekracht rond kunststoftechnologie gebundeld wordt?
Green PAC, Polymer Application Centre, is een initiatief van NHL Stenden en Windesheim. Het is een belangrijke schakel voor toegepast onderzoek van slimme materialen in de kunststoffenindustrie. Binnen Green PAC voeren we onderzoek uit dat bijdraagt aan concrete projecten vanuit het bedrijfsleven. En we richten ons op onderwijs in Noordoost-Nederland. De kenniscirculatie tussen hogescholen, universiteiten, technologische bedrijven en regionaal onderwijs heeft een belangrijke plaats binnen Green PAC.
Onze bijdrage
Het lectoraat Kunststoftechnologie is vanuit Windesheim betrokken bij Green PAC. De onderzoeksprojecten van het lectoraat zijn praktijkgericht en vinden plaats binnen de onderzoeksthema’s hybride ontwerp, duurzaam produceren, 3D-printen en circulaire economie. Het onderzoek van het lectoraat richt zich actief op de verduurzaming en de innovatie van kunststoffen, composiet- en aanverwante industrieën. De ontwikkelde kennis vloeit terug in het onderwijs en naar de bedrijven. Green PAC voorziet in de ondersteuning en financiering van diverse onderzoeken die door het lectoraat gedaan worden.
Onze faciliteiten
Green PAC biedt faciliteiten om tegen gunstige voorwaarden innovatieve projecten te ontwikkelen en uit te voeren. De iLab community in Zwolle en Emmen heeft als doel start-ups te ondersteunen die een kunststofproduct ontwikkelen. Ideeën en onderzoek worden omgezet in concrete adviezen en producten. Een veelbelovend concept kan versneld worden doorontwikkeld tot opschaalbaar product. Het Centre for Open Chemical Innovation biedt ondernemers met een bewezen techniek en/of product de kans om hun productiecapaciteit te verhogen en marktconform te concurreren.