Rekencoördinator
Tijdens de post-hbo Rekencoördinator in Zwolle leer je het beleid en de kwaliteit van het reken- of wiskundeonderwijs op jouw school te verbeteren.
Heb jij ervaring en affiniteit met rekenen en wiskunde? Wil je op je school een voortrekkersrol spelen in het bewaken en bevorderen van het rekenonderwijs? En je collega’s te enthousiasmeren voor nieuwe ontwikkelingen en materialen? In 9 maanden leiden we je op tot rekencoördinator.
Weten of deze post-hbo bij je past?
Studieprogramma Rekencoördinator
-
-
Inhoud opleiding
We behandelen tijdens de post-hbo-opleiding Rekencoördinator de volgende thema’s:
- Eigen gecijferdheid, in je rol van rekencoördinator
- Vakdidactiek: rekenvaardigheid, vakmatige beheersing en diagnostische vaardigheden
- Coachen: communicatie en collegiale consultatie
- Beleid: vernieuwend denken, stimuleren tot vernieuwing, analyseren van een onderwijssituatie en voorbereiden beleid
In de eerste helft van de opleiding bouw je je persoonlijke competenties uit. In de tweede helft blijven gecijferdheid en vakdidactiek belangrijke onderwerpen, maar we betrekken ze nu op collegiale consultatie en het rekenbeleid.
Blijf op de hoogte
Volg Professionaliseren in het Onderwijs voor het laatste nieuws en de planning van de data van ons aanbod op LinkedIn(opent in nieuw tabblad).
-
Studieduur en lesdagen
In de post-hbo-opleiding Rekencoördinator leer je hoe je de kwaliteit van het reken- en wiskundeonderwijs op jouw school verbetert. En daar begin je al mee tijdens de opleiding.
Studietijd en studielast
De opleiding start jaarlijks in september. Je hebt les op de woensdag van 9:30 tot 12:30 en op de lange dagen van 9:30 tot 15:30. De totale studiebelasting is ongeveer 300 uur. Die besteed je aan contacttijd (50 uur) en aan zelfstudie, je portfolio en praktijkopdrachten (250 uur).
-
Toelating
De post-hbo-opleiding is interessant voor je als je als leraar op een basisschool werkt en ervaring en affiniteit hebt met rekenen en wiskunde. Na afloop kun je een voortrekkersrol spelen in het bewaken en bevorderen van het rekenonderwijs.
Jouw schooldirectie moet je in staat stellen om de opleiding te volgen, een rekenbeleidsplan te maken en activiteiten uit te voeren die horen bij de taak van rekencoördinator. Daarom houden we een intakegesprek waarbij ook jouw directeur aanwezig is. De intakes worden in overleg (met de schoolleider) gepland. Elk gesprek duurt 30 minuten. Je hebt minimaal een afgeronde hbo-bachelor nodig om met deze opleiding te kunnen starten.
Intake
Voordat je kunt starten met het de post-hbo Rekencoördinator vindt er een intakegesprek plaats. Op basis van deze intake bepalen we hoe jouw studieprogramma er precies uit komt te zien.
-
Wanneer kun je starten?
Basisvaardigheden bij Windesheim
Windesheim staat bekend als een betrouwbare opleider op het gebied van basisvaardigheden. We bieden actueel onderwijs dat perfect past bij jouw professionele behoeften, of die van je team of organisatie.
Maatwerk
Wil je deze post-hbo-opleiding straks incompany aanbieden als bedrijf of instelling? Dat kan! Mail met Jurrian Bijsterbosch, accountmanager Educatie.
Na je opleiding Rekencoördinator
-
-
Dit voeg je toe op je cv
- Je kunt collega’s ondersteunen bij het ontwerpen van interactief, rijk en uitdagend reken- en wiskundeonderwijs
- Je kunt collega’s informeren over ontwikkelingen, ideeën en materialen
- Je kunt na de opleiding kwaliteitszorg en schoolbeleid op het gebied van rekenen/wiskunde initiëren en (mede) vormgeven
- Je kunt collega’s enthousiasmeren voor het vak rekenen/wiskunde
- Je kunt resultaten van rekenonderwijs onderzoeken en stimuleren
-
Certificering en beroepsregistratie
Certificaat
Je bouwt een portfolio op met uitwerkingen van praktijkopdrachten. En de ontwikkeling van het rekenonderwijs op je school. Na een positieve beoordeling van dit portfolio en de feedback van je docent(en), ontvang je het post-hbo-certificaat Rekencoördinator. Deze post-hbo is geaccrediteerd door het NVAO en aangesloten bij Registeropleidingen(opent in nieuw tabblad).
-
Kosten
De opleiding kost € 3.295,-. Er zijn verschillende opties om je studie (deels) te bekostigen.
Leslocatie
Campus 2, Zwolle
Plan je route(opent in nieuw tabblad)
Check de faciliteiten op deze locatie
Diploma
- Certificaat