Met supervisie en inspiratiebijeenkomsten ondersteunen we werknemers die opgeleid zijn in groepsdynamisch werken met hun vraagstukken uit de praktijk.
Je spart met collega’s groepsdynamisch werken over vraagstukken uit jouw eigen praktijk. Een voorbeeld van een vraagstuk: hoe deel ik groepsdynamisch werken in mijn organisatie? Hoe betrek ik collega’s bij het samenwerken rondom een complexe groep? Of hoe vervul ik mijn rol als groepsdynamisch coach in mijn school? Doe nieuwe inzichten op en vergroot je netwerk met de cursus Supervisie en inspiratiebijeenkomsten groepsdynamisch werken in Zwolle.
Studieprogramma Supervisie en inspiratiebijeenkomsten
-
-
Inhoud opleiding
Tijdens de bijeenkomsten werk je aan jouw eigen vraagstuk. Je gaat daarin bijvoorbeeld aan de slag met de volgende vragen:
- Tegen welke dilemma’s loop jij aan?
- Welke vaardigheden wil jij ontwikkelen?
- Wat wil jij oefenen?
- Waarin wil jij jezelf verder uitdagen?
Bijeenkomst 1
Tijdens de eerste bijeenkomst krijgen we bezoek van een gastspreker. We gaan je vraagstuk verkennen, verhelderen en vastleggen.
Bijeenkomst 2
De tweede bijeenkomst gebruiken we voor een groepsobservatie op locatie. Daarnaast ga je puzzelen met jouw eigen vraagstuk.Na de bijeenkomst is er aansluitend een (gratis) pizza-avond voor alle alumni en een (gratis) masterclass rondom groepsdynamisch werken.
Bijeenkomst 3
We starten de derde bijeenkomst met de presentatie van een gastspreker. Daarna ga je verder met de puzzel rondom jouw vraagstuk.
Bijeenkomst 4
Tijdens de laatste bijeenkomst sluiten we af met een inspiratiemarkt. Jij deelt hier jouw leerervaringen. Hiervoor mag je collega's uitnodigen.
Intervisie
Tussen deze bijeenkomsten plan je minimaal één eigen intervisiemoment in. Tijdens deze intervisie bespreek je vraagstukken die er op dat moment toe doen.
Voor deze bijeenkomsten is geen extra thuisstudie nodig.De fasen van het groepsdynamisch werken vormen de rode draad door het aanbod, die tot stand is gekomen in samenwerking met Lving(opent in nieuw tabblad)(opent in nieuw tabblad)
-
Studieduur en lesdagen
Collega’s die opgeleid zijn in groepsdynamisch werken maken vaak mooie stappen, maar dit gaat ook met vallen en opstaan. Tijdens deze bijeenkomsten staat jouw ontwikkeling hierin centraal. We leren van elkaars verhalen en ervaringen.
Wij bieden inspiratie in de vorm van gasten die hun learning journey willen delen, nieuwe inzichten uit praktijk en theorie.
Daarnaast vergoot je jouw netwerk.
Lesdagen
Je volgt 4 bijeenkomsten op dinsdagen op onze campus in Zwolle.
Datum Tijdstip 14 januari 13:30-16:30 18 maart 13:30-16:30 27 mei 13:30-16:30 28 oktober 13:30-16:30 Groepsgrootte
We hanteren een groepsgrootte van maximaal 25 deelnemers.
-
Toelating
De bijeenkomsten zijn voor iedereen die na het volgen van de opleiding Groepsdynamisch Werken zichzelf verder wil ontwikkelen en uitdagen. Daarnaast wil je graag jouw (steun)netwerk binnen groepsdynamisch werken onderhouden en vergroten.
-
Wanneer kun je starten?
Zwolle | 14 januari 2025 | Aanmelden |
Gedrag en passend onderwijs bij Windesheim
Windesheim staat bekend als een betrouwbare opleider op het gebied van gedrag en passend onderwijs. We bieden actueel onderwijs dat perfect past bij jouw professionele behoeften, of die van je team of organisatie.
Na je opleiding Supervisie en inspiratiebijeenkomsten groepsdynamisch werken
-
-
Dit voeg je toe op je cv
Onze opleiders staan met één been in het opleidingsonderwijs en één been midden in de praktijk. De kennis die je opdoet is dus altijd up-to-date! Je brengt jezelf en jouw organisatie een stap verder in de omgang met complexe groepen.
Na het volgen van de 4 bijeenkomsten ontvang je een bewijs van deelname. -
Verder studeren
Voor ander scholingsaanbod rondom Groepsdynamisch werken verwijzen we naar het overige aanbod op Windesheim én de site van Lving.(opent in nieuw tabblad)
-
Kosten
Je betaalt € 875,- voor de hele reeks. Er bestaan meerdere opties om je studie (deels) te bekostigen.
Leslocatie
Campus 2, Zwolle
Plan je route(opent in nieuw tabblad)
Check de faciliteiten op deze locatie