Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Pak je kans in Almere

  • 11 juli 2024
Banner image

Op 17 juni 2024 heeft Pak je Kans in Almere het MDT-prooflabel ontvangen, een erkenning die aantoont dat het MDT-project van goede kwaliteit is. Het label, toegekend door onafhankelijke praktijkonderzoekers namens de Maatschappelijke Diensttijd (MDT), onderstreept dat het project aan alle MDT-normen voldoet. 

Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is een programma van het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap, in samenwerking met jongeren, maatschappelijke organisaties, scholen, gemeenten en andere ministeries. De deelnemers – tussen de 12 en 30 jaar oud - ontwikkelen hun talenten, ontmoeten mensen buiten hun eigen leefwereld en doen tegelijkertijd iets voor een ander. Zo draagt MDT bij aan een sterke generatie die zich inzet voor elkaar en de samenleving.

Pak je Kans in Almere is een netwerkaanpak bestaande uit verschillende organisaties, waaronder Welzijsorganisatie De Schoor, Humanitas Almere, VMCA, Flever ExpEx, Talent in Opleiding, stichting James, Artlife workshops. Daarnaast zijn er diverse scholen betrokken waaronder Windesheim in Almere, het ROC van Flevoland en Aeres VMBO. Hierdoor kunnen jongeren in Almere altijd een passende plek vinden, en is de diversiteit van mogelijke klussen enorm. 

Een team van praktijkonderzoekers van de landelijke MDT bracht een bezoek aan Windesheim in Almere voor de netwerkaanpak Pak je Kans in Almere.Tijdens dit werkbezoek gingen zij in gesprek met directieleden, projectleiders, jongerenbegeleiders, jongeren en samenwerkingspartners. Het onderzoeksteam heeft zorgvuldig geëvalueerd hoe Pak je Kans in Almere georganiseerd is, heeft het MDT-project getoetst aan de MDT-normen en ontwikkelkansen geformuleerd. Hierbij werd specifiek gekeken naar zaken als goede begeleiding, samenwerkingen, community ontwikkeling en jongerenparticipatie.

Deze onafhankelijke beoordeling door de praktijkonderzoekers biedt organisaties zoals Pak je Kans in Almere waardevolle inzichten in hun project. Het toekennen van het MDT-prooflabel bevestigt dus niet alleen de kwaliteit van de huidige inspanningen, maar geeft ook handvatten voor verdere ontwikkeling.

Quinta Ansem, projectleider van Pak je Kans in Almere: 
‘Het bijzondere van MDT is het feit dat jongeren ervaren hoe het is om van betekenis te zijn’
 

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

Eppo Bruins bezoekt Zwolle tijdens Bruisweek

29 augustus 2024
Teaser image

“Vroeger dacht ik dat ik nooit meer naar school zou gaan, maar nu besef ik dat leren eigenlijk heel leuk is.”

26 augustus 2024
Teaser image

‘De kern van de Eigen leerroute? Als student zelf de regie voeren’

9 juli 2024
Teaser image

Slimme oplossingen op Innovation day

5 juli 2024
Teaser image

Nieuwe onderzoekslijn: Includerend leiderschap: in samenspel leidinggeven aan lerende scholen

3 juli 2024