Wat maakt jou nu tot wie je bent? Hoe verhoud jij je tot maatschappelijke thema’s? En hoe ga je met elkaar om in de samenleving?
Voor veel jongeren zijn dat lastige vragen. Na de Lerarenopleiding Godsdienst en Levensbeschouwing in Zwolle zet jij leerlingen aan het denken over wie zij zijn. En hoe religie, ethiek en filosofie zin kunnen geven aan het leven. Jij weet straks jouw leerlingen enthousiast te maken!
Weten of deze opleiding bij je past?
Studieprogramma Lerarenopleiding Godsdienst en Levensbeschouwing
Hoe leg je straks als leraar voor de klas een relatie tussen mens, cultuur, samenleving, geloof en zingeving? Om deze vraag te beantwoorden ga je aan de slag met jouw eigen visie op godsdienstpedagogiek.
Toelatingseisen
Aanmelden
Voldoe je aan de toelatingseisen en is dit de studie die bij je past? Meld je dan zo snel mogelijk aan via Studielink. Dan heb je genoeg tijd om je toelating en praktische zaken op orde te brengen.
Aanmelden via Studielink(opent in nieuw tabblad) Hulp bij aanmelden
Highlights opleiding
- Leer je leerlingen te enthousiasmeren voor het stellen van levensvragen in een multiculturele samenleving, met respect voor elkaars geloof en mening.
- Ga regelmatig op excursie naar gebedshuizen en ontmoet mensen met verschillende visies op zingeving. Zo ontwikkel je een eigen kijk op godsdienstpedagogiek.
- Je werkt volop aan je didactische vaardigheden zodat je straks vol zelfvertrouwen voor de klas staat.
- Er staat veel leeswerk op je rooster, bijvoorbeeld over de geschriften van jodendom, christendom, islam, hindoeïsme, boeddhisme, en hun betekenis toen en nu
- Je studeert bij de op één na beste grote hogeschool van Nederland.
Maak kennis met deze lerarenopleiding in Zwolle
Benieuwd waar jij straks je lessen Godsdienst en Levensbeschouwing gaat volgen? En, hoe is het om te studeren in Zwolle? We hebben het voor je op een rijtje gezet. Check de video van de Campus in Zwolle, kom een dagje meelopen of bezoek een open dag!
Nieuwsbrief Theologie en Levensbeschouwing(opent in nieuw tabblad) Studentenstad Zwolle Meelopen/proefles Bekijk opleidingsvideo(opent in nieuw tabblad) Open dag bezoeken
Na je opleiding tot leraar Godsdienst en Levensbeschouwing
Aan het werk of doorstuderen? Bekijk wat je mogelijkheden zijn na het afronden van de Lerarenopleiding Godsdienst en Levensbeschouwing.
-
-
Beroepen
Als leraar heb jij straks een beroep waarin je echt iets voor leerlingen betekent, een beroep met volop doorgroeimogelijkheden dus. Een groot aantal oudere leraren gaat de komende jaren met pensioen. Dat biedt voor jou kansen als:
- Leraar in het vmbo
- Leraar in de onderbouw van havo en vwo
- Leraar in het mbo
- Leraar in het volwassenenonderwijs
- Adviseur zingeving en identiteit of educatief medewerker bij musea
-
Werkveld
Op het hbo word je opgeleid tot tweedegraadsleraar (aan de universiteit en bij onze hbo-master tot eerstegraads). Je mag dan lesgeven in het vmbo, de onderbouw van havo en vwo, het mbo en het volwassenenonderwijs.
Binnen het voortgezet onderwijs kun je na een tijdje doorgroeien in diverse functies, zoals decaan, mentor of directeur van een school. Wil je na verloop van tijd toch iets anders? De vaardigheden die je ontwikkelt, kun je ook inzetten in andere functies.
-
Doorstuderen
De smaak te pakken na het afronden van de Lerarenopleiding Godsdienst en Levensbeschouwing? Studeer door en ga bijvoorbeeld voor een hbo of- (universitaire) master! Check www.studiekeuze123.nl(opent in nieuw tabblad) om te zien waar je zo’n master volgt. Alvast een voorzetje van ons voor na je hbo-studie:
- Master Leraar Godsdienst
- Master Educational Needs
- Master Learning and Innovation
- Master Religie en Levensbeschouwing
- Master Theologie & Educatie
- Master Onderwijskunde of Pedagogiek
-
Collegegeld
Je betaalt elk jaar collegegeld. In 2025 - 2026 is dat € 2.601,-.
Houd ook rekening met extra kosten voor een laptop, studieboeken en studiematerialen, VOG-aanvraag, (internationale) excursies, een museumkaart en een vrijwillige introductieweek (€ 125,-).
Startdatum
1 september 2025
2 februari 2026
Introductie
Van 25 tot en met 27 augustus 2025 is de Bruisweek in Zwolle. Hét moment om de school, de stad, het studentenleven en je toekomstige studiegenoten te leren kennen!
Leslocatie
Campus 2, Zwolle
Plan je route(opent in nieuw tabblad)
Check de faciliteiten op deze locatie
Meer informatie
Startersinformatie Studiekeuzetips Download flyer(opent in nieuw tabblad)