Van big data, robotisering tot duurzaamheid. Enkele van de maatschappelijke en technologische ontwikkelingen die veel invloed hebben op de werking van een organisatie.
Als bedrijfskundige analyseer je dit soort veranderingen en bekijk je hoe bedrijven hiervan kunnen profiteren. Dat vraagt om professionals die van aanpakken weten en dingen goed kunnen overzien. Met de vaardigheden en praktijkervaring die je in de opleiding Bedrijfskunde in Almere opdoet, zorg jij er straks voor dat bedrijven verder komen!
Weten of deze opleiding bij je past?
Studieprogramma Bedrijfskunde
In het eerste jaar van je studie volg je business- en managementvakken van verschillende business- en managementopleidingen. Zo leer je het brede werkveld kennen waarin je straks terechtkomt. En maak je kennis met methoden en modellen die je later in de praktijk kunt gebruiken.
Toelatingseisen
Aanmelden
Voldoe je aan de toelatingseisen en is dit de studie die bij je past? Meld je dan zo snel mogelijk aan via Studielink. Dan heb je genoeg tijd om je toelating en praktische zaken op orde te brengen.
Aanmelden via Studielink(opent in nieuw tabblad) Hulp bij aanmelden
Highlights opleiding
- Ontdek het brede werkveld tijdens de opleiding Bedrijfskunde in Almere.
- Docenten en studenten kennen elkaar goed en je krijgt veel persoonlijke begeleiding.
- We leggen veel nadruk op het praktisch toepassen van kennis, bijvoorbeeld tijdens stage, projecten en Comakerships.
- Je kunt een periode in het buitenland studeren: doe een half jaar marketing in Barcelona of scherp je ondernemersplan aan in de Verenigde Staten.
- Je studeert bij de op één na beste grote hogeschool van Nederland.
Maak kennis met Bedrijfskunde in Almere
Benieuwd waar je binnenkort alles leert over bedrijfskunde? En hoe het is om in Almere te studeren? We hebben alles voor je op een rijtje gezet. Check de video van de Campus in Almere, kom een middag meelopen of bezoek een open dag.
We bouwen momenteel een nieuw gebouw in het centrum. Vanaf 2027 zal je studeren in het meest duurzame pand van Nederland! Check hier de voortgang van de bouw.
Na je opleiding Bedrijfskunde
Aan het werk of doorstuderen? Bekijk wat je mogelijkheden zijn na het afronden van de opleiding Bedrijfskunde.
-
-
Beroepen
Het bedrijfsleven wacht op je! We leiden je niet op voor één functie. Jouw kracht zit juist in je veelzijdigheid. Je hebt het vermogen om vraagstukken slim op te lossen door bedrijfskundige kennis en meerdere vakgebieden te combineren. Na je studie Bedrijfskunde gaan er deuren voor je open als:
- Businessanalist
Analyseer bedrijfsprocessen en bedenk slimme oplossingen voor betere resultaten. - Organisatieadviseur
Adviseer bedrijven over efficiënter werken en betere structuren. - Beleidsmedewerker
Ontwikkel en verbeter beleid binnen een organisatie of overheid. - Projectleider of teamleider
Stuur een team aan en zorg dat projecten succesvol worden uitgevoerd.
- Businessanalist
-
Werkveld
Met je hbo-diploma Bedrijfskunde op zak ben je van waarde voor de overheid, maatschappelijke organisaties en het (internationale) bedrijfsleven. Je werkt bijvoorbeeld in de zakelijke, financiële of commerciële dienstverlening of in de industrie. Je kunt ook kiezen om aan de slag te gaan bij een adviesbureau, de rijksoverheid, provincies of specifieke branche waar jouw interesse ligt.
Liever eigen baas na je studie? Wil je bijvoorbeeld direct je eigen start-up beginnen? Ook op het zelfstandig ondernemerschap ben je tijdens je hbo-opleiding al goed voorbereid. Genoeg opties dus!
-
Doorstuderen
Na Bedrijfskunde kun je doorstuderen. Ga bijvoorbeeld voor een (universitaire) master of een lerarenopleiding waarmee je al na een jaar voor de klas kunt staan. Check studiekeuze123.nl(opent in nieuw tabblad)(opent in nieuw tabblad) om te zien waar je een master volgt. Alvast een voorzetje van ons:
- Master Bedrijfswetenschappen
- Master Verandermanagement
- Master Bestuurskunde
- Master Beleid, Communicatie en Organisatie
- Lerarenopleiding via Kopopleiding
-
Baankans
89%
van de werkenden vond baan op hbo-niveau
Startsalaris
€ 2.559,-
bruto, op basis van 37 uur per week
Collegegeld
Je betaalt elk jaar collegegeld. In 2025 - 2026 is dat € 2.601,-.
Houd ook rekening met extra kosten voor een laptop en boeken.
Startdatum
1 september 2025
Introductie
In de eerste week van het studiejaar maak je kennis met je klas, docenten, opleiding, studentenverenigingen en de stad Almere.
Leslocatie
Gebouw de Landdrost
Hospitaaldreef 5, Almere
Plan je route(opent in nieuw tabblad)
Check de faciliteiten op deze locatie
Meer informatie
Startersinformatie Studiekeuzetips Download flyer(opent in nieuw tabblad)