NAH-Kennisnetwerk Gewoon Bijzonder
Het NAH-Kennisnetwerk was een breed netwerk van ervaringsdeskundigen, onderzoekers van verschillende instituten, zorgprofessionals en beleidsmakers over niet aangeboren hersenletsel
- Lectoraat: Klantenperspectief in ondersteuning en zorg
- Betrokken onderzoekers: Mireille Donkervoort (opent in nieuw tabblad), onderzoeker
Kennis delen
Het netwerk brengt kennis over NAH bij elkaar en werkt samen aan nieuwe kennis. In 2017-2021 deed het kennisnetwerk onderzoek naar inspraak, zeggenschap en participatie in de samenleving voor en door mensen met NAH en hun naasten. Ook werd een NAH-specifieke Minimale Dataset ontwikkeld.
Samen projecten vormgeven
Uitgangspunt was dat alle projecten samen met mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun naasten werd vormgegeven. Windesheim was penvoerder van het NAH-kennisnetwerk.
Kansen en knelpunten
Ook was Windesheim uitvoerder van het onderzoek naar kansen en knelpunten in participatie op verschillende domeinen van mensen met NAH en hun naasten. Dit project richtte zich op vijf domeinen: Arbeid, Privé, Educatie, Vrije Tijd en Publiek.
Dialoogtafels
Op elk domein deden Windesheimstudenten onderzoek. Ook organiseerden we voor elk domein zogenaamde dialoogtafels. Daaraan nam een zo groot mogelijke diversiteit aan deelnemers plaats. Op basis van opgehaalde informatie werden producten ontwikkeld en acties uitgezet om de participatie van mensen met NAH en hun naasten te versterken.
In 2021 werd het huidige project afgerond. Verder lezen? Kijk op NAH-Kennisnetwerk op de website van Kennisplein gehandicaptensector(opent in nieuw tabblad).
Meer weten?
Neem contact op met Mireille Donkervoort(opent in nieuw tabblad)