Leernetwerk Ervaringsdeskundigheid Jeugd Overijssel
Binnen het Leernetwerk Ervaringsdeskundigheid Jeugd Overijssel (LEJO) wordt de inzet van ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid op duurzame wijze gewaarborgd binnen de deelnemende organisaties.
- Lectoraat: GGZ en Samenleving
- Betrokken onderzoekers: Alie Weerman, Daantje Daniëls en Merel van Mansom
- Partners: Trias, Accare, Karakter, Jeugd ggz Dimence Groep, Pactum, Ambiq, Jeugdbescherming Overijssel, gemeente Zwolle, gemeente Deventer, gemeente Oldenzaal, Expertise Netwerk Jeugd Overijssel.
- Subsidieverstrekker: Expertise Netwerk Jeugd Overijssel.
Doel van het project
Binnen het project LEJO werken de deelnemende organisaties gezamenlijk aan de doelstelling op drie vlakken: visieontwikkeling, trainen en opleiden, implementatie. Ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid wordt binnen deze organisaties methodisch ingezet en op duurzame wijze gewaarborgd. Tijdens de looptijd van LEJO worden er (basis)trainingen en opleidingstrajecten gegeven met diverse startmomenten.
Opbrengsten
- Leernetwerk
- Implementeren en borgen van de inzet van ervaringsdeskundigheid in de praktijk, in beleid en in de visie van de organisaties
- Het ontwikkelen van gezamenlijke kennis en producten waar alle jeugdzorgorganisaties in Nederland van kunnen profiteren
Meer weten?
Neem contact op met: Daantje Daniels, projectleider
E-mail: daantje.daniels@janarends.nl(opent in nieuw tabblad)