Sterk aan het werk
Een passende baan na je studie
Sterk aan het Werk helpt (bijna) afgestudeerden bij het vinden van een passende baan. Wanneer je een functiebeperking of lichamelijke beperking hebt, is het soms lastig om een baan te vinden die past bij jouw talenten en interesses. Windesheim helpt je bij de overstap van studie naar werk.
Ben je werkgever of betrokken bij een bedrijf of organisatie? Lees dan verder op onze pagina voor werkgevers
Voor (bijna) afgestudeerden
Ben je op zoek naar een baan? Sterk aan het Werk kan helpen wanneer je een functiebeperking hebt en (bijna) klaar bent met studeren.
-
-
Zo werkt het
Als student van Windesheim kun je minstens drie maanden voor je afstuderen een beroep doen op Sterk aan het Werk. We beginnen dan met begeleiden en gaan door tot een passende baan gevonden is. Daarna begeleiden en monitoren we je nog een half jaar.
De begeleiding wordt volledig afgestemd op jouw behoeften. Denk aan:- Inzicht krijgen in de stappen die je moet zetten om een passende baan te vinden.
- Inzicht krijgen in je eigen kwaliteiten, talenten en valkuilen.
- Het opstellen van je eigen persoonsprofiel en zoekprofiel.
- Weten wat een passende baan voor jou is.
- Hulp bij het sollicitatieproces, zoals het maken van een CV, motivatiebrief, LinkedIn-profiel en het opbouwen van je netwerk.
- Oefenen van netwerk- en sollicitatiegesprekken.
- Inzicht krijgen in wat jij nodig hebt van je werkgever om goed te kunnen werken.
- Jezelf leren presenteren, bijvoorbeeld tijdens een pitch.
-
Wat is een functiebeperking?
Een functiebeperking kan van alles zijn: of het nu gaat om een lichamelijke beperking, zintuiglijke stoornissen, of iets anders dat jouw studievoortgang hindert. Denk aan (faal)angst, autisme, ADHD, psychische klachten, of een chronische ziekte.
Ongeveer 15% van de studenten binnen Windesheim heeft aangegeven hinder te ondervinden in de studie vanwege een functiebeperking.
-
Contact
Mail voor meer informatie naar sterkaanhetwerk@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad) of vul het aanmeldformulier in. Onze studentendecanen en loopbaancoaches helpen je graag verder. Of blijf op de hoogte via Sterk aan het Werk op LinkedIn.(opent in nieuw tabblad)
Ervaring van onze studenten
Maaike van der Jagt is hoogbegaafd en heeft ADHD en autisme. Sinds haar afstuderen vorig jaar werkt ze als programmeur. Het vinden van een passende baan lukte dankzij Sterk aan het Werk. Ook Ismay Broekhuis vond met hulp van het project verschillende banen in de zorg. Zij heeft 30% zicht. Beide afgestudeerden vertellen hun verhaal.
Lees het interview op doeonbeperktmee.nl(opent in nieuw tabblad)
In het nieuws
Sterk aan het Werk heeft in april 2024 de Bridge of Fame Award gewonnen. De prijs werd overhandigd door Guusje ter Horst, bestuurlijk aanjager van het VN-Verdrag Onbeperkt Meedoen.
Op 5 juni 2024 publiceerde belangenorganisatie ECIO een interview met Anton de Vries over de impact van Sterk aan het Werk op studenten en werkgevers.
Op 5 juni 2024 publiceerde belangenorganisatie ECIO een interview met Rianne Bieleman over de aanpak, uitdagingen en toekomst van Sterk aan het Werk.