Onderzoek doen in een onbekende wereld
Om de Associate degree Management (voorheen Officemanagement) af te ronden, deed ik onderzoek in een voor mij onbekende wereld. Ik koos voor een Amerikaans farmaceutisch bedrijf dat geneesmiddelen produceert. Hier heb ik een werkproces dat per interne post verliep onder de loep genomen. In 2020 heb ik hiervoor zelfs de Flevopenning voor beste Comakership gewonnen!
Onderzoeken en observeren
Ik deed onderzoek naar een groot procesmatig vraagstuk, het pharmaceutical packaging proces. Er werd al tijden gebruik gemaakt van een fysiek formulier voor de productie van verschillende medicijnen. Het formulier ging van afdeling naar afdeling en bleef nog wel eens ergens liggen of raakte kwijt. Dit vertraagde het proces om medicijnen te maken. Op het formulier zetten afdelingen een vinkje als ze bepaalde gegevens in een systeem hadden verwerkt. Daarna stuurde ze het naar de volgende afdeling, enzovoort. Om uit te vinden waar de knelpunten precies ontstonden, heb ik collega’s van verschillende afdelingen geïnterviewd. Ook heb ik observaties uitgevoerd bij andere vestigingen, want ik wilde met eigen ogen zien hoe het proces er daadwerkelijk aan toe gaat. Dit was erg leuk, maar ook heel leerzaam en nuttig voor het onderzoek!
Tot het beste advies komen
De start van het Comakership vond ik lastig, omdat je dan nog geen idee hebt hoe je alles precies moet aanpakken. Het duurde even voordat ik mijn draai had gevonden, maar ik toen ik eenmaal in mijn onderzoek zat, werd het heel leuk! Ik heb er bewust voor gekozen om zo veel mogelijk belanghebbenden te interviewen, omdat ik het belangrijk vond om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de situatie. Ik wilde het beste advies geven. Daarnaast vond ik het erg leuk dat ik met een frisse blik naar een werkwijze mocht kijken waar men al jarenlang mee werkt. Ik heb uiteindelijk vijf adviezen gegeven, waaronder het digitaliseren van het gehele proces, het aanpassen van de route van het formulier en het veranderen van de kleur van de enveloppe waarin het formulier wordt verstuurd. Alle adviezen zijn inmiddels ingevoerd, dus dat is een mooie afsluiting van mijn studie Management!
Winnaar Windesheim Flevopenning 2020
Elly van Wageningen, juryvoorzitter en wethouder in Lelystad, overhandigde Ellen de penning: ‘De jury zag in het onderzoek van Ellen alle criteria waar naar gekeken wordt bij deze verkiezing terugkomen: het is inmiddels toegepast waardoor de grote meerwaarde voor het bedrijf direct duidelijk is, het getuigt van ondernemendheid en is overtuigend en goed onderbouwd geschreven. De jury was onder het indruk van het hoge niveau van de tweejarige Associate degree”. Naast een wisseltrofee ontving Ellen ook een prijsbedrag van € 1000,- dat ter beschikking is gesteld door de gemeente Almere.
Bekijk in deze video hoe Ellen haar award in ontvangst nam(opent in nieuw tabblad)