Scania 5 - ROFA: Aansturen carrier onderhoud
In dit project onderzoeken wij hoe we bij kunnen dragen aan het verhogen van de up-time van de assemblagelijn voor vrachtwagens in de Scania fabriek.
- Lectoraat: Digital Business & Society
- Soort onderzoek: Praktijkgericht en experimenteel
- Penvoerder: lectoraat Ambient Intelligence van Saxion
- Partners: hogeschool Windesheim, hogeschool Saxion, Scania Production Zwolle B.V, IJssel
- Mogelijk gemaakt door: TechForFuture
Aanleiding Scania 5
Het project is een vervolg op het onderzoeksproject: 'Scania ROFA Productielijn: voorspellen van storingen'. De penvoerder van het project is het lectoraat Ambient Intelligence van Saxion(opent in nieuw tabblad). Vanuit onze programmalijn Industriele Automatisering & Robotica van Windesheim voeren we als partner een deel van het project uit.
Doelstelling en uitvoering
Het doel van het onderzoek is om bij te dragen aan het verhogen van de up-time van de assemblagelijn voor vrachtwagens in de Scania fabriek. Hiervoor zetten we data verzameling, kunstmatige intelligentie en data analyse in, in combinatie met mechanische model vorming en analyse van mechanische faalmechanismen. Door toepassing van deze technologie, wordt informatie geleverd die we in kunnen zetten voor het aansturen en verbeteren van het mechanisch onderhoud van de productielijn.
TechForFuture
Dit project is een onderzoek van TechForFuture, Centre of Expertise HTSM Oost, een initiatief van Saxion en Windesheim. Lees meer informatie over het onderzoeksproject en het Centre of Expertise op de website(opent in nieuw tabblad) van TechForFuture.
Meer weten?
Neem contact op met Dr.ir.Aart Schoonderbeek, associate lector Digital Business & Society
a.schoonderbeek@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)