Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Expositie ter ere van Internationale Vrouwendag

  • 8 maart 2022
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Expositie ter ere van Internationale Vrouwendag

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Het centrale thema is ‘M/V-solidariteit; dé kracht voor verandering’. Al jarenlang strijden vrouwen wereldwijd voor zelfbeschikking, individuele rechten, vrijheid en een gelijkwaardige behandeling. De boodschap van deze dag is dat we elkaar hierbij nodig hebben; alleen samen bereiken we gendergelijkheid. We dragen hier op onze hogeschool graag aan bij!

We doen dit door verschillende activiteiten te organiseren: een expositie, high tea en een online pubquiz.CvB-voorzitter Inge Grimm in gesprek.

Opening expositie Vakvrouwen
In deze exposite zijn vrouwen te zien die van betekenis zijn geweest voor hun vakgebied, met foto en uitleg. Inge Grimm (Vice-voorzitter College van Bestuur) heeft de expositie geopend. Tegelijkertijd is Chadia Bannouh, de nieuw aangestelde Adviseur Diversiteit en Inclusie, voorgesteld.

Kom je ook kijken bij de expositie? In Zwolle in de centrale hal van het C-gebouw en in Almere in de gebouwen de Landdrost en 't Circus.

High tea
Elkaar leren kennen, samen in gesprek gaan en zoeken naar gedeelde interesses en passies, daar nemen we de tijd voor tijdens deze high tea. Naast kennismaking bespraken we thema's die te maken hebben met inclusie en internationale vrouwendag, vanuit dát watstudenten op de high tea ons bindt. Een leuke manier om deze onderwerpen te bespreken!

Online pubquiz
Als afsluiter van deze dag werd er een online pubquiz georganiseerd. Een mooie manier om dit onderwerp te bespreken. En natuurlijk om de kennis te testen over vrouwen van de wereld.

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

Ad-opleiding hielp Deborah bij switch van toerisme naar zorg

19 april 2024
Teaser image

Meer impact met onderzoek door samenwerking

18 april 2024
Teaser image

Passiefhuis: met de energie van een waakvlammetje een heel huis verwarmen

17 april 2024
Teaser image

Alumni van Windesheim kijken tevreden terug op hun opleiding

8 april 2024
Teaser image

‘Metaalsector nog te onwetend over mogelijkheden Ad-opleidingen’

8 april 2024