Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie
16 okt

Masterclass: Kansrijk opgroeien in de digitale samenleving

  • Online
  • 19.00 uur - 21.00 uur
  • Gratis
Banner image

Meld je aan

voor dit event
  1. Home(opent in nieuw tabblad) /
  2. Agenda(opent in nieuw tabblad) /
  3. Masterclass: Kansrijk opgroeien in de digitale samenleving

We leven met z’n allen in een verregaand gedigitaliseerde samenleving. Niemand kan nog zonder mobiel. Tegelijkertijd gaan er aan alle kanten alarmbellen rinkelen en moeten scholen de smartphone verbieden en krijgen ouders het advies om jonge kinderen schermvrij op te voeden. Hoe is dat te rijmen? 

Lector Peter Nikken gaat in op het gebruik van beeldschermen door kinderen vanaf de geboorte tot het eind van de adolescentie, waarom jeugdigen zo gefascineerd zijn door wat zij daar tegenkomen en kunnen doen, en wat dat gebruik betekent voor de (professionele) opvoeder. ‘Jeugd en media’ gaat bijna altijd over de risico’s en negatieve effecten; deels terecht, maar vaak ook onterecht. De masterclass volgt in grote lijn de beschrijving van zijn laatste boek: ‘De Schermwijzer’, aangevuld met recente inzichten uit onderzoek van het lectoraat naar gezond en gelukkig smartphonegebruik door kinderen, jongeren en 1e jaars studenten.

Peter Nikken is lector Jeugd & Media: Kansrijk opgroeien in de digitale samenleving bij het domein Gezond & Welzijn van hogeschool Windesheim. Samen met zijn kenniskring medewerkers doet hij praktijkgericht onderzoek naar hoe je kinderen en jongeren thuis en daarbuiten zo kansrijk mogelijk kunt laten opgroeien in de digitale samenleving.
 

Voor wie?

De masterclass is bedoeld voor studenten van het domein Educatie en professionals in het onderwijs.     

Programma 

Spreker: Dr. Peter Nikken – Lector bij lectoraat Jeugd & Media
Tijd: 19.00 – 21.00 Online 
Datum: 16 oktober 2024
Locatie: Online


Meer Weten?

Heb je nog vragen over deze masterclass? Neem contact op met: men@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Privacystatement