Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie
18 okt

Kennismaking en vraaggesprek met Mohammed Chahim

  • Almere
  • 14.30 uur - 16.00 uur
  • Gratis
Banner image

Meld je aan

voor dit event
  1. Home(opent in nieuw tabblad) /
  2. Agenda(opent in nieuw tabblad) /
  3. Kennismaking en vraaggesprek met Mohammed Chahim

Vrijdag 18 oktober ontvangen wij op onze hogeschool Mohammed Chahim, Europarlementariër en architect van de Green Deal. Op uitnodiging van Windesheim in Almere komt hij met ons praten over de realisatie van de Europese duurzaamheidsambities. Dit doen we in de vorm van een vraaggesprek. U bent hierbij van harte welkom!

Mohammed Chahim is in Nederland minder bekend, maar hij geldt als een van de invloedrijkste politici in Brussel als het om de energietransitie gaat. Hij heeft een inspirerende visie hoe we in 2050 klimaatneutraal kunnen worden, namelijk door mensen te benaderen met een mooi toekomstbeeld.

“Ik benader klimaatverandering en de energietransitie niet vanuit catastrofale toekomstbeelden waarin we allemaal doodgaan.” - Mohammed Chahim

 

Achtergrond

Na zijn studie econometrie en het behalen van zijn PhD was Mohammed Chahim tot juli 2019 werkzaam als onderzoeker bij TNO in Delft met als onderzoeksvelden duurzaamheid, circulaire economie en regionale economie. Bij de Europese Parlementsverkiezingen in 2019 werd hij verkozen en geïnstalleerd als lid van het Europees Parlement. Mohammed Chahim is vice-voorzitter van de Progressieve Alliantie van Socialisten. Lees een artikel over Mohammed op deCorrespondent.nl. (opent in nieuw tabblad)

Vraaggesprek

Na een korte inleiding van Mohammed Chahim is er volop ruimte eventuele vragen te stellen en samen in gesprek te gaan.

Voor wie interessant?

De bijeenkomst is interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaamheid, de energietransitie en de Europese Green Deal.

Aanmelden

Ga naar het aanmeldformulier(opent in nieuw tabblad)

 

Privacystatement