Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Studentbegeleiding

Banner image

Begeleiding en hulp

Onze hogeschool moet een plek zijn waar iedereen zich gezien en gehoord voelt. Een veilige plek waar je jezelf kunt zijn en je talenten tot bloei komen. Je krijgt bijvoorbeeld intensieve persoonlijke coaching van je studentbegeleider. En zijn er klachten of problemen die je studievoortgang belemmeren, dan kun je terecht bij de specialisten van het Student Support Centrum. Die begeleiding is aanvullend op de ondersteuning vanuit de opleiding.

Studeer je al bij Windesheim? Kijk op SharePoint voor hulp/begeleiding(opent in nieuw tabblad).

Bij wie kun je terecht?

Bij wie kun je terecht?

Overzicht studentbegeleiding

Overzicht studentbegeleiding

Loop je vast in je zoektocht naar een opleiding? Onze onafhankelijke studiekeuze- en loopbaancoaches van het Student Support Centrum (SSC) ondersteunen je hierbij.

De switchcoördinator denkt graag met je mee over een passende oplossing wanneer je twijfelt over je opleiding. Bijvoorbeeld de overstap naar een andere studie. Bespreek je twijfels in elk geval zo snel mogelijk met je studentbegeleider (sb’er) en de switchcoördinator van je opleiding (zie SharePoint).

Pas net begonnen met je opleiding? Bij Windesheim kun je in de eerste lesperiode van 10 weken direct switchen naar een andere opleiding binnen Windesheim.

Lees hoe Dylan zijn switch heeft ervaren of hoe Switchcoördinator Juliette je kan begeleiden.

Heb je persoonlijke problemen en heeft dit effect op je studie? Dan kun je terecht bij een van de studentenpsychologen. De studentenpsycholoog biedt kortdurende hulp bij psychische of sociaal-emotionele klachten en problemen die je studievoortgang belemmeren. Denk aan: somberheid, onzekerheid, angst, relationele problemen, eenzaamheid, assertiviteitsproblemen, faalangst, medisch onverklaarbare fysieke klachten, identiteitsvragen, overbelasting en eetproblemen. De studentpsychologen organiseren ook verschillende therapiegroepen.

De studentenpsychologen zijn gebonden aan de beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen en hebben een beroepsgeheim.

Soms is het prettiger om even met een medestudent te sparren over issues waar je tegenaan loopt. Daarom staat er meteen een studentcoach voor je klaar. Deze oudejaarsstudent kun je zien als een buddy, iemand bij wie je voor én tijdens je studie terecht kunt.

Heb je dyslexie, AD(H)D of autisme (ASS)? Is er sprake van psychische omstandigheden, een chronische ziekte en/of een lichamelijke beperking? Windesheim ondersteunt jou om zo optimaal mogelijk en succesvol te kunnen studeren!

We bieden verschillende activiteiten en faciliteiten wanneer je een studie wilt combineren met ondernemen. Zo maak je niet alleen een succes van je studie, maar ook van je eigen bedrijf!

Ben jij topsporter en wil je bij ons komen studeren? Met de topsportregeling van Windesheim haal je meer uit de combinatie topsport en studie!

Studeren en kinderen, hoe combineer je dat? Windesheim helpt je graag hierbij!

Hoogbegaafden starten hun nieuwe studie vaak vol verwachting, maar eerdere onderwijservaringen zorgen er vaak voor dat ze extra hard nadenken over de geschiktheid van de opleiding. Sluit de studie aan bij mijn denkvermogen? Geeft de opleiding de verdieping die ik zoek? Het vele denken zorgt voor twijfels. Herken je jezelf hierin? Wacht niet en vraag om hulp!

Belemmeringen

  • Onvoldoende uitdaging vinden in de studie
  • Moeite met afronden op de vastgestelde wijze
  • Moeite met samenwerken
  • Moeite met plannen en structureren
  • Je anders dan anderen voelen en daardoor aansluiting missen

 Hulpmogelijkheden

  • Extra studiebegeleiding door een gespecialiseerde HB-begeleider
  • Aangepaste tentamen- en/of afrondingsmogelijkheden
  • Ontmoet gelijkgestemden in het HB-café
  • Psycho-educatie over HB

Het regelen van voorzieningen verloopt via de studentendecaan. Vraag de studentendecaan naar de voorwaarden en mogelijkheden.

Zoek je bronnen van inspiratie en betrokkenheid? Heb je vragen over geloof, bijbel en kerk? Kom dan naar het studentenpastoraat. Het studentenpastoraat RE:LINK is er voor iedereen, ongeacht je godsdienstige of kerkelijke achtergrond en betrokkenheid. Je hoeft geen lid te worden en je kunt per activiteit meedoen.

Je kunt extra ondersteuning krijgen wanneer Nederlands niet je moedertaal is. Ook hebben we speciale begeleiding voor vluchtelingstudenten.

Als je tijdens je studie het overzicht kwijt bent en/of de manier van werken op het hbo of op stage soms een uitdaging te veel is, dan kun je terecht bij het Ambulatorium. Studenten en docenten van de opleiding Psychomotorische Therapie (PMT) staan voor je klaar, zodat jij weer vol goede moed verder kunt. Er is een breed aanbod aan trainingen, van het ontwikkelen van presentatievaardigheden tot het goed leren omgaan met spanning en stress. 

Er zijn geen kosten aan verbonden en er is geen wachtlijst.

Is er bij jou thuis iemand langdurig ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief? En moet je daarom vaak thuis meehelpen of voor een familielid zorgen? Dan verleen jij mantelzorg.

Op Windesheim zijn er drie vormen van ondersteuning mogelijk die voor mantelzorgers relevant kunnen zijn: mentale ondersteuning, regelingen voor het onderwijs en financiële ondersteuning. Maak een afspraak met de decaan om samen te bespreken wat er voor jou nodig en mogelijk is.

Contact

Student Support Centrum Almere

Meer weten over begeleiding tijdens je studie bij Windesheim in Almere? Neem contact op met het Student Support Centrum:

Student Support Centrum Zwolle

Meer weten over begeleiding tijdens je studie bij Windesheim in Zwolle? Neem contact op met het Student Support Centrum:

Banner image
Hulp bij je studiekeuze nodig?

"Je bent hier gekomen om te blijven, dus we laten je niet zomaar gaan"

Juliette Korstanje

Switchcoördinator